Luentopäiväkirja 1 Essi:

Ensimmäiselle luentokerralle mennessäni olin hieman kauhuissani, sillä olin kuullut kauhutarinoita luennolla kiertävästä mikistä.. Aihepiirikään ei ollut tutuimmasta päästä sillä tekniikan käyttö ei ole parhaita puoliani, eikä se aina toimi niin kuin tahtoisin. Kuitenkin odottelin innolla blogin avaamista ja uuden tiedon saamista!

 

Luennot lähtivät käyntiin leppoisasti, eikä mikkikään ollut niin pelottava. Ensimmäisellä luennolla paneuduttiin asiaan ja keskusteltiin tvt:n tärkeydestä ja käytöstä. Puhuttiin myös työtilojen vaikutuksista opetukseen ja millaisia tiloja me olimme kohdanneet opiskeluidemme aikana. Toisella luennolla keskusteltiin miksi oppiminen tänä päivänä on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin. Keskustelimme myös kuinka oppiminen on muuttunut ajan kuluessa ja kuinka tieto on muuttunut. Mielestäni tärkeä luennolla esiin tullut asia oli yhteisöllinen oppiminen. Kolmannella luennolla keskusteltiin mitä sovelluksia käytämme ja itselle ainakin tutuimpia ovat varmasti facebook ja blogit. Esille tuli myös moodle, optima, wiki ja sosiaalinen media. Loppukurssin ajan käsiteltiin kuiluja, joita teknologian takia muodostuu, puhuttiin  myös onko ajatus digi-immigrantista ja diginatiivista totta ja perehdyttiin tekijänoikeuksiin.

 

Mielestäni teknologian asema koulumaailmassa on kehittymässä. Meidän peruskouluaikanamme teknologiaa ei painotettu tällä tavoin, mutta toisaalta teknologia ei ollut näin kehittynyttä eikä yleistä kuin nykyisin. Teknologia voi mielestäni auttaa ja edistää oppimista koulussa, sillä luulisin sen auttavan lasten mielenkiinnon pysymistä yllä. Lapset on mielestäni myös hyvä totuttaa teknologian pariin jo pienestä pitäen, sillä heidän on tulevaisuudessa varmasti sitä työssään käytettävä. Teknologian ”perässä pysymiseen” auttaa varmasti se, että sen pariin on perehdytty jo nuoressa iässä. Suurella osalla lapsista on varmasti myös käytössään uusinta teknologiaa vapaa-ajalla, joten miksi sen käyttö pitäisi sulkea pois oppimisesta? Kuitenkaan mielestäni teknologia ei ole oppimisen tae! Pienemmilläkin resursseilla saadaan varmasti aikaan loistavaa opetusta.

 

-Essi 

Jätä kommentti